ULTRAGRIP+ SUV MSULTRAGRIP+ SUV MS

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Карактеристики:
- Перформанси во текот на целата зима
- Одлична влеча и ракување на снег и мраз
- Перформанси вон патишта
- Зголемен отпор кон аквапланинг

Гума наменета за џипови која овозможува безбедно возење во најтешки зимскиуслови. 3D-BIS Technology, технологија која ја користи Goodyear  на газиштето од гумата користи испреплетени ламели кои имаат голем број на рабови за прилепување и овозможуваат добро влечење во зимски услови во сите услови. Оваа гума исто така без никакви тешкотии ги совладува терените надвор од патот, со тоа што рамните блогови конструирани на газиштето овозможуваат лесно и брзо исфрлување на калта и снегот од каналите на гумата.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
255 55 18 Зимски Услови 109H Детали
245 65 17 Зимски Услови 107H Детали
235 65 17 Зимски Услови 108H Детали
235 70 16 Зимски Услови 106T Детали
215 70 16 Зимски Услови 100T Детали
295 40 20 Зимски Услови 106V Детали
275 40 20 Зимски Услови 102H Детали
265 70 16 Зимски Услови 112T Детали
265 65 17 Зимски Услови 112T Детали
255 65 17 Зимски Услови 110T Детали
255 60 18 Зимски Услови 112H Детали
255 60 17 Зимски Услови 106H Детали
255 55 19 Зимски Услови 111H Детали
245 70 16 Зимски Услови 107T Детали
245 60 18 Зимски Услови 105H Детали
235 60 18 Зимски Услови 107H Детали
225 75 16 Зимски Услови 104H Детали
225 65 17 Зимски Услови 102H Детали
215 65 16 Зимски Услови 98T Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде