SP WINTERSPORT 4DSP WINTERSPORT 4D

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Зимска гума со врни карактеристики за управување, наменета за возила од високите класи.  SP Winter Sport 4D овозможува врвна видливост и ефикасно кочење во зимски услови. Комбинацијата на уникатен дизајн на газечкиот слој заедно со материјалот кој овозможува висок степен на прилепување - обезбедува оптимална контрола на подлогите препокриени со снег и мраз, како и на влажни и суви површини.  Уникатниот дизајн на газечкиот слој кој содржи голем број на рабови кои го грабаат мразот и снегот  со што се овозможува одличен контакт со патот.  Длабоките жлебови кои го исфрлаат снегот на површината обезбедуваат додатно прилепување при забрзување, кочење и по нагорница на патот.  Насочените канали  се предвидени за ситуации кога коловозите се влажни и покриени со лапавица со што се постигнува брзо исфрлање на водата и спречување на аквапланинг.  Благоидарејќи на специфичниот материјал во гумата се овозможува помалку трошење на енергија, со што автоматски се намалува потрошувачката на гориво и емисија на CO2.
Карактеристики:
- Исклучителни перформанси на зимски патишта
- Подобрена влеча на снег и мраз
- Контрола и прилепливост кон подлогата на влажни патишта
- Дизајн кој овозможува заштеда на гориво


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
235 55 17 Зимски Услови 99V Детали
235 50 18 Зимски Услови 97V Детали
225 50 17 Зимски Услови 94H Детали
225 45 18 Зимски Услови 95V Детали
225 40 18 Зимски Услови 92V Детали
195 55 16 Зимски Услови 87H Детали
205 65 15 Зимски Услови 94H Детали
205 65 15 Зимски Услови 94T Детали
205 55 16 Зимски Услови 91H Детали
285 30 21 Зимски Услови 100W Детали
205 55 16 Зимски Услови 91H Детали
225 50 17 Зимски Услови 94H Детали
255 50 19 Зимски Услови 107V Детали
255 40 19 Зимски Услови 100V Детали
255 35 19 Зимски Услови 96V Детали
235 50 18 Зимски Услови 101V Детали
235 45 18 Зимски Услови 98V Детали
225 50 17 Зимски Услови 98V Детали
225 45 17 Зимски Услови 91H Детали
215 55 16 Зимски Услови 97H Детали
195 65 15 Зимски Услови 91T Детали
195 65 15 Зимски Услови 91H Детали
195 55 15 Зимски Услови 85H Детали
225 55 16 Зимски Услови 95H Детали
225 55 16 Зимски Услови 95H Детали
215 55 18 Зимски Услови 95H Детали
225 55 17 Зимски Услови 101V Детали
245 40 18 Зимски Услови 97V Детали
215 65 16 Зимски Услови 98T Детали
225 50 17 Зимски Услови 98H Детали
225 45 17 Зимски Услови 94H Детали
215 65 16 Зимски Услови 98H Детали
205 60 16 Зимски Услови 96H Детали
205 55 16 Зимски Услови 94H Детали
205 50 17 Зимски Услови 93V Детали
225 55 16 Зимски Услови 99H Детали
225 55 17 Зимски Услови 101H Детали
195 65 15 Зимски Услови 91H Детали
195 65 15 Зимски Услови 91T Детали
215 60 16 Зимски Услови 95H Детали
215 55 16 Зимски Услови 93H Детали
245 45 17 Зимски Услови 99H Детали
245 40 18 Зимски Услови 97H Детали
205 60 16 Зимски Услови 92H Детали
235 45 17 Зимски Услови 94H Детали
275 40 20 Зимски Услови 106V Детали
255 55 18 Зимски Услови 109H Детали
235 60 18 Зимски Услови 107H Детали
225 65 17 Зимски Услови 102H Детали
225 55 18 Зимски Услови 102H Детали
215 70 16 Зимски Услови 100T Детали
215 60 17 Зимски Услови 96H Детали
195 55 16 Зимски Услови 87T Детали
245 45 19 Зимски Услови 102V Детали
205 55 16 Зимски Услови 94V Детали
205 50 17 Зимски Услови 93H Детали
215 60 16 Зимски Услови 99H Детали
235 65 17 Зимски Услови 108H Детали
235 45 17 Зимски Услови 97V Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде