SP SPORT 01SP SPORT 01

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Оваа гума ги обединува трите клучни својства кои се однесуваат на карактеристиките во една иновативна гума.  Асиметричниот газечки слој има три посебни зони кои обезбедуваат совршена рамнотежа на спортска видливост, голема отпорност на аквапланг и удобно возење.  Оваа гума не го менува обликот при големи брзини и во кривините обезбедува прецизна контрола над возилото.  Асиметричната шара на газечкиот слој придонесува кон поголема стабилност на правите патишта и во кривините.  Смесата со висока содржина на силика обезбедува висок степен на прилепување и кочење, како на влажни така и на суви подлоги.  Специјалните блокови на газечкиот слој брзо ја распрснуваат водата при возење за време по силен дожд.  Со блок дезенотг се елиминирани непријатните фреквенции и се овозможува уживање во тивкото возење.  Дезенот на газечкиот слој исто така е дизајниран  за рамномерно абење на гумата, што придонесува кон поголема удобност и го продолжува векот на траење на оваа гума.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
225 50 17 Летни Услови 94Y Детали
225 55 16 Летни Услови 95Y Детали
225 55 17 Летни Услови 97Y Детали
205 60 16 Летни Услови 92W Детали
225 45 17 Летни Услови 94Y Детали
245 35 18 Летни Услови 81Y Детали
245 35 18 Летни Услови 81Y Детали
215 40 18 Летни Услови 85Y Детали
205 60 16 Летни Услови 92V Детали
175 70 14 Летни Услови 84T Детали
205 50 17 Летни Услови 89H Детали
245 40 19 Летни Услови 98Y Детали
225 45 18 Летни Услови 95W Детали
215 50 17 Летни Услови 95V Детали
235 45 17 Летни Услови 94V Детали
195 55 16 Летни Услови 87V Детали
195 55 16 Летни Услови 87H Детали
225 50 17 Летни Услови 94W Детали
205 45 17 Летни Услови 84W Детали
215 40 18 Летни Услови 89W Детали
225 45 17 Летни Услови 91W Детали
185 65 15 Летни Услови 81T Детали
225 45 18 Летни Услови 91W Детали
275 35 19 Летни Услови 96Y Детали
245 40 19 Летни Услови 94Y Детали
275 35 18 Летни Услови 95Y Детали
245 40 18 Летни Услови 93Y Детали
245 40 18 Летни Услови 93Y Детали
225 50 17 Летни Услови 94W Детали
225 50 17 Летни Услови 94W Детали
275 40 19 Летни Услови 101Y Детали
255 45 18 Летни Услови 91Y Детали
245 45 17 Летни Услови 95W Детали
275 45 18 Летни Услови 103Y Детали
225 50 16 Летни Услови 92W Детали
245 35 19 Летни Услови 93Y Детали
225 50 16 Летни Услови 92V Детали
215 55 16 Летни Услови 97W Детали
195 55 16 Летни Услови 87T Детали
245 40 18 Летни Услови 93Y Детали
275 35 18 Летни Услови 95Y Детали
185 60 15 Летни Услови 84H Детали
275 30 20 Летни Услови 93Y Детали
225 55 16 Летни Услови 95W Детали
235 60 16 Летни Услови 104H Детали
265 45 21 Летни Услови 104W Детали
235 55 17 Летни Услови 103W Детали
275 40 20 Летни Услови 106Y Детали
255 55 18 Летни Услови 109H Детали
255 60 17 Летни Услови 106V Детали
235 50 18 Летни Услови 97V Детали
255 45 18 Летни Услови 99V Детали
255 45 18 Летни Услови 99V Детали
195 55 16 Летни Услови 87H Детали
245 45 18 Летни Услови 100W Детали
255 55 18 Летни Услови 109V Детали
235 50 18 Летни Услови 101Y Детали
255 40 19 Летни Услови 100Y Детали
245 40 17 Летни Услови 91W Детали
205 55 16 Летни Услови 91V Детали
255 45 18 Летни Услови 103Y Детали
185 60 15 Летни Услови 84H Детали
185 60 15 Летни Услови 84H Детали
205 45 17 Летни Услови 84V Детали
185 60 15 Летни Услови 84H Детали
235 55 17 Летни Услови 99V Детали
195 60 15 Летни Услови 88V Детали
195 65 15 Летни Услови 91V Детали
185 60 15 Летни Услови 84T Детали
275 35 19 Летни Услови 96Y Детали
225 50 17 Летни Услови 98Y Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде