SP 472 CITYSP 472 CITY

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Широкиот газен слој на гумата со шест ребра  обезбедува голема километража и рамномерно абење на профилот.   3D BIS  (тродименезионален систем на спојување на блоковите) технологијата која се користи за изработка на ламелите овозможува максимално припојување во зимски и влажни услови, како и добра видливост и стабилност.  Рабовите за припојување на ребрата  во рамето на гумата овозможува равномерно абење на профилот.  Се карактеризира и со засилени странични ѕидови кои се поотпорни при качување на тротоар.  Најновиот технолишки материјал на каркасата обезбедува голема издржливост и отпорност на оштетување.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
275 70 22.5 Градски Превоз 148M Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде