SP 372 CITYSP 372 CITY

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Специфичната смеса на газечкиот слој  овозможува поголема отпорност на абразивно абење со што се постигнува поголема километража.  Големата густина на ламелите овозможува  одлично припијување  и кочење во сите услови.  Заштитените странични ѕидови помагаат за помало оштетување на истите при качување на тротоари. Најновите технолошки материјали и геометрија на каркасата ги зголемуваат  издржливоста и отпорноста на оштетување.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
275 70 22.5 Градски Превоз 148 Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде