REGIONAL RHD II + 17.5''&19.5''REGIONAL RHD II + 17.5''&19.5''

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Нова генерација 17.5” и 19.5” погонски гуми, кои се карактеризираат со KMax технологијата –  комбинација од најнов технолошки дизајн и конструктивни карактеристики.  Широката шара на дезенот, која се карактеризира со висок сооднос нето-бруто во централната област, со т.н. 3D BIS blading, резултира во висок потенцијал за поминување голем број км, добра влеча во сите сезони, и изедначено абење.  Компонентите на смешата со најнова технологија, каркасата и материјалите употребени за каишите осигуруваат добра трајност и можност за протектирање на овие погонски гуми.  RHD II кај 17.5” и 19.5” гуми се развиени за широк опсег на употреби, покривајќи ги современите мулти-сервисни и дистрибутивни операции.
Карактеристики:
- Широка шара со висок нето-бруто сооднос, што резултира со одлична километража, добро ракување и изедначено абење.
- Често поставените засеци комбинирани со специфичната дистрибуција на блоковите во централните ребра резултираат со одлична влеча и перформанси во сите сезони
- Т.н. 3D BIS сечива овозможуваат подобрена влеча и кочење на мокри патишта и во зимски услови. 
Специфично дизајнираните жлебови оневозможуваат задржување на камчиња


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
215 75 18 Регионален Сообраќај 126 Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде