REGIONAL RHD II 17.5&19.5''REGIONAL RHD II 17.5&19.5''

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Нова генерација 17.5” и 19.5” погонски гуми, кои се карактеризираат со KMax технологијата –  комбинација од најнов технолошки дизајн и конструктивни карактеристики.  Широката шара на дезенот, која се карактеризира со висок сооднос нето-бруто во централната област, со т.н. 3D BIS blading, резултира во висок потенцијал за поминување голем број км, добра влеча во сите сезони, и изедначено абење.  Компонентите на смешата со најнова технологија, каркасата и материјалите употребени за каишите осигуруваат добра трајност и можност за протектирање на овие погонски гуми.  RHD II кај 17.5” и 19.5” гуми се развиени за широк опсег на употреби, покривајќи ги современите мулти-сервисни и дистрибутивни операции.
Карактеристики:
- Широка шара со висок нето-бруто сооднос, што резултира со одлична километража, добро ракување и изедначено абење.
- Често поставените засеци комбинирани со специфичната дистрибуција на блоковите во централните ребра резултираат со одлична влеча и перформанси во сите сезони
- Т.н. 3D BIS сечива овозможуваат подобрена влеча и кочење на мокри патишта и во зимски услови. 
Специфично дизајнираните жлебови оневозможуваат задржување на камчиња


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
245 70 18 Регионален Сообраќај 136 Детали
205 75 18 Регионален Сообраќај 124M Детали
305 70 19.5 Регионален Сообраќај 148 Детали
285 70 19.5 Регионален Сообраќај 146L Детали
265 70 19.5 Регионален Сообраќај 140 Детали
265 70 18 Регионален Сообраќај 139 Детали
245 70 19.5 Регионален Сообраќај 136 Детали
235 75 18 Регионален Сообраќај 132 Детали
225 75 18 Регионален Сообраќај 129 Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде