REGIONAL RHD II + 22.5''REGIONAL RHD II + 22.5''

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Оваа гума е дизајнирана да обезбеди поминување на голем број километри и се карактеризира со т.н. KMax технологија развиена со цел да се зголеми потенцијалот на гумата за поминување што поголем број км, без притоа да се нарушат другите карактеристики на гумата.
RHD II + донесува и други подобрувања во километража, ракување и абење, благодарение на конфигурацијата на шарата.  Соодветна е за широк распон на употреба, од долги релации до регионална употреба.
Карактеристики:
Широка насочена шара со 5 ребра, за поминување голем број км
Рамномерно абење и супериорно ракување и стабилност
Подобрено кочење и влеча на мокар пат, подобрена прилепливост кон подлогата во зимски услови
Нова технологија, кварцна компонента - за поминување голем број км, комбинирано со добар отопр кон оштетувања
Специјална геометрија на каркасата и материјали за нејзина изградба кои резултираат со подобрена робусност, трајност и можност за протектирање


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
315 80 22.5 Регионален Сообраќај 156L Детали
315 70 22.5 Регионален Сообраќај 154L Детали
295 80 22.5 Регионален Сообраќај 152 Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде