REGIONAL RHD II 22.5''REGIONAL RHD II 22.5''

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Оваа гума е дизајнирана да обезбеди поминување на голем број километри и се карактеризира со т.н. KMax технологија развиена со цел да се зголеми потенцијалот на гумата за поминување што поголем број км, без притоа да се нарушат другите карактеристики на гумата.
RHD II + донесува и други подобрувања во километража, ракување и абење, благодарение на конфигурацијата на шарата.  Соодветна е за широк распон на употреба, од долги релации до регионална употреба.
Карактеристики:
Широка насочена шара со 5 ребра, за поминување голем број км
Рамномерно абење и супериорно ракување и стабилност
Подобрено кочење и влеча на мокар пат, подобрена прилепливост кон подлогата во зимски услови
Нова технологија, кварцна компонента - за поминување голем број км, комбинирано со добар отопр кон оштетувања
Специјална геометрија на каркасата и материјали за нејзина изградба кои резултираат со подобрена робусност, трајност и можност за протектирање
RHD II +: до 10% подобрување во километража наспроти RHD II


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
305 55 22.5 Регионален Сообраќај 153L Детали
315 60 22.5 Регионален Сообраќај 152 Детали
295 60 22.5 Регионален Сообраќај 150K Детали
275 70 22.5 Регионален Сообраќај 148 Детали
11 22.5 Регионален Сообраќај 148 Детали
12 22.5 Регионален Сообраќај 152 Детали
13 22.5 Регионален Сообраќај 156L Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде