KMAX TKMAX T

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Гума од новата KMAX линија на Goodyear, наменета за осовините на приколката.
Новата KMAX линија е резултат на воведувањето на KMAX технологијата, којашто се состои од 2 нови технологии на Goodyear:  IntelliMax Rib Технологија и IntelliMax Tread Технологија.  Овие нови технологии обезбедуваат подобрена километража, без да трпат останатите перформанси.
IntelliMax Tread Технологијата е карактеристика на KMAX Т и се одликува со дупли слоеви на компонента за нарежување.  Горниот слој на смесата е развиена со цел да обезбеди голем број поминати километри, додека долниот слој овозможува ладење, а со тоа и помал отпор на тркалање.

• Надворешната контура со поголем радиус
• Големата количина на гума за абење и иновативната смеса на газечкиот слој koja истовремено ја спречува појавата
на пукнатини во  каналите и распаѓање на газечкиот слој
• KMAX технологијата
• Можноста за протектирање

ОЦЕНА НА ПЕРФОРМАНСИТЕ
• Потенцијална километража 5 од можни 5
• Отпорност на оштетување  4 од можни 5

EU ОЦЕНА НА ГУМАТА
• Ефикасност за потрошувачка на гориво B
• Прилепување на мокар пат B
• Ниво на бука 71

КАРАКТЕРИСТИКИ
1.Усовршена каркаса и прилагодена површина на налегнување
Поголем број на поминати километри
2.Иновативна смеса на газечкиот слој
3. Повеќе гума за абење
4. Поголема отпорност на задржување на камења
5. Усовршени ламели на рабовите


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
385 65 22.5 Регионален Сообраќај 160K Детали
385 55 22.5 Регионален Сообраќај 160 Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде