FUELMAX DFUELMAX D

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

FUELMAX D е гума од новата линија на Goodyear, FUELMAX, а е наменета за погонската осовина на возилото.  Оваа гума се карактеризира со до 10% подобар отпор на тркалање, во споредба со својот претходник.  Благодарение на високиот нето-бруто однос во комбинација со малата длабочина на шарата, новата FUELMAX D гума се карактеризира со понизок отпор на тркалање и поголем број поминати километри.  Новата  FUELMAX D исто така се карактеризира со ознаката M+S и снегулка, што резултира со:
- одлична влеча во зимски услови
- сообразност со барањата на прописите за зимски услови.

FUELMAX технологија:  FUELMAX D се карактеризира со нов тип на дизајн на ребрата.  Насочениот дизајн на шарата и продолжените ребра се подобри за отпорот на тркалање, како класичен блок дизајн.  Предноста е резултат на нискиот отпор на тркалање, подобрата влеча и пониското ниво на бучава.
Карактеристики:
1. Висок нето-бруто однос:  подобрен отпор на тркалање и поголем број поминати километри
2. Екстра широка шара:  подобар отпор на тркалање и поголем број поминати километри
3. Намалена длабочина на шарата за пролизгување/шлајфување:  подобар отпор на тркалање и намалена бучава
4. Насочен дизајн на шарата:  подобра влеча и ниво на бучава
5. Дождовни / т.н. flexomatic сечила:  зголемен број поминати километри, влеча и ракување


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
315 80 22.5 Долги Релации 156L Детали
315 70 22.5 Долги Релации 154L Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде