CARGO C3 PLUSCARGO C3 PLUS

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Гума со широк нагазен слој и оптимална конструкција, што и обезбедува голема носивост и издржливост.
- Нагазниот слој без ламели ја зголемува отпорноста на механички оштетувања.
- Се одликува со добра бочна и надолжна стабилност.
- Тивкото триење и способноста за ублажување на изненадните ударни деформации ја зголемува удобноста на возењето.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
385 65 22.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 160K Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде