CARAT PROGRESSOCARAT PROGRESSO

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Carat Progresso е дизајниран за оптимална управливост, дури и во услови на дожд. Развиена за возила со средни до високи перформанси, оваа тивка гума се одликува со отпор кон аквапланинг и добра плилепливост кон мокри подлоги.
Карактеристики:
- Висок отпор кон аквапланинг
- Супериорна контрола на мокар пат
- Ниско ниво на бучава


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
195 60 16 Летни Услови 99H Детали
175 65 14 Летни Услови 82H Детали
205 65 15 Летни Услови 94V Детали
205 65 15 Летни Услови 94H Детали
205 60 16 Летни Услови 92H Детали
205 60 15 Летни Услови 95H Детали
205 60 15 Летни Услови 91H Детали
205 60 15 Летни Услови 91V Детали
205 55 15 Летни Услови 88V Детали
195 55 15 Летни Услови 85V Детали
195 55 15 Летни Услови 85H Детали
195 50 15 Летни Услови 82H Детали
195 50 15 Летни Услови 82V Детали
185 65 15 Летни Услови 88H Детали
185 65 14 Летни Услови 86H Детали
185 55 15 Летни Услови 82V Детали
185 55 15 Летни Услови 82H Детали
185 55 14 Летни Услови 80H Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде