CARAT EXELEROCARAT EXELERO

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Carat Exelero ги задоволува потребите на моќните спортски и класични возила.  Уживајте во прецизното управување и вртење при високи брзини, на сонце или дожд.
Карактеристики:
- Висока управливост
- Добро кочење на мокра подлога
- Ниско ниво на бучава.


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
215 35 18 Летни Услови 84W Детали
195 50 16 Летни Услови 88V Детали
205 45 17 Летни Услови 88W Детали
195 45 15 Летни Услови 78V Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде