AVANT 4AVANT 4

Избрани критериуми на пребарување :

Ширина : , Висина : , Дијаметар :

Гума за водечката осовина, со потенцијал за висока километража, наменета за возење на долги и средни релации

- Оптимизирана за постигнување голем број километри,
- Униформен профил на трошење на гумата,
- Добри перформанси на мокар пат и дизајн на шарата соодветен за сите сезони


ширина висина дијаметар услови на возење носивост / брзина Детали
235 75 17.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 132 Детали
225 75 17.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 129 Детали
215 75 17.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 120 Детали
205 75 18 Регионален Сообраќај и Долги Релации 120 Детали
295 80 22.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 152 Детали
315 70 22.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 154L Детали
315 80 22.5 Регионален Сообраќај и Долги Релации 156L Детали

индекс на носивост:

индекс за максимален товар кој гумата може да го носи, кој се чита од соодветна табела (секој индекс означува одреден товар)

брзински индекс:

L-120km/h, M-130km/h, N-140km/h, P-150km/h, Q-160km/h, R-170km/h, S-180km/h, T-190km/h, U-200km/h, H-210km/h, V-240km/h, W-270km/h, Y-300km/h, Z-над 300km/h, ZR-над 270km/h

За повеќе информации за овие индекси кликни овде